Kök

Här har vi samlat mattor som vi tycker passar bra att ha i köket - köksmattor helt enkelt! Köket är hemmets hjärta, en plats fylld med liv, skratt och ibland lite spill. Därför behöver du en matta som inte bara är fin att titta på utan som också klarar av kökets utmaningar. Det är mattor som kan ha egenskaper som att de är slitstarka och lättstädade, som tåls att spillas på och som ligger på plats på golvet. I köket behöver man ofta en avlång matta som kan ligga längs med köksbänken eller en något större som kan ligga mitt på golvet eller under ett matbord. 
 

Köket är ofta ett av de mest använda rummen i hemmet. Mattorna här måste kunna stå emot konstant gångtrafik, särskilt på platser som nära diskbänken eller spisen. Olja, vin, tomatsås...listan över saker som kan spillas i ett kök är lång. Det är därför viktigt att välja en matta som är lätt att torka av och, om det behövs, går att maskintvätta. Det finns många material som passar för en köksmatta. Medan syntetiska fibrer som nylon och polypropen är särskilt slitstarka och fläckbeständiga, kan naturliga material som bomull eller ull erbjuda en varmare och mer naturlig känsla. Ull är dessutom naturligt smutsavvisande.

 

 

Oavsett om du är ute efter en köksmatta som är elegant och tidlöst eller färgstarkt och modernt, så finns det en köksmatta som passar dina behov och smak. Vi har dessutom många mattor på metervara så du kan välja din egen längd på mattan.

424 Produkter
Ladda fler
32 av 424 produkter