Vilka vi är

Om Matt-Tema

Matt-Tema är Sveriges största mattkedja med 27 butiker runt om i landet och en webbshop där du kan handla mattor online. Vi har funnits sedan 1986 och vi har en unik kollektion för alla hem och rum som du bara hittar hos våra butiker och online.

Experter på mattor

Etablerades 1986

Matt-Tema etablerades 1986 och tillsammans har vi en lång och gedigen branschkunskap med kunniga och starkt engagerade medarbetare. I våra butiker jobbar riktiga mattproffs som hjälper dig hitta rätt matta för dina behov och önskemål. Hittar du inte en matta i rätt mått så skräddarsyr vi gärna en åt dig! Många av våra butiker erbjuder även hjälp med lagning av mattor, tvätt av mattor (eller uthyrning av mattvätt) osv.

 

Matt-Tema-om-oss2.jpg

Matt-Tema-Trasmattor-Ebba.jpg

Ansvarsfullt företagande

Vi tar ansvar hela vägen

Alla val vi tar och allt vi gör påverkar vår omvärld, på ett eller annat sätt. På Matt-Tema tar vi vårt ansvar på allvar för hur våra produkter påverkar människor och miljön. Det är viktigt för oss att aktivt arbeta med vårt samhällsengagemang. Vi arbetar för att förhindra barnarbete och ge barnen en trygg framtid. Vi strävar efter bättre arbetsvillkor och säkerhet, samt ställer krav på att människor behandlas med respekt.

 

Vi vill stärka mattans roll i svenskarnas hem.
Vårt motto är "det finns en matta för alla". 

 

Organisationen Care & Fair

Care & Fair är ett initiativ från europeiska mattbranschen och därmed forumet för en engagerad och ansvarsfull del av industrin. Som medlemmar i organisationen stödjer vi kampen mot barnarbete i Indien, Nepal och Pakistan. Genom Care & Fair främjar vi även nybyggnation och underhåll av daghem, skolor och sjukhus i Indien.

 

Läs mer om Care & Fair här >

 

Care&Fair.jpg

 

SA 8000 - Omfattande och global certifiering

Vi följer även SA 8000 certifieringen som är en omfattande och global standard för certifiering av socialt ansvar. 

 

Kärnan i standarden är att arbetsplatser ska ledas på ett sådant sätt att mänskliga rättigheter tillgodoses och att företaget kan stå för detta och ta sitt ansvar.

 

Standarden mäter företagets förmåga inom nio grundläggande områden:
  • Barnarbete
  • Tvångsarbete
  • Hälsa & säkerhet
  • Föreningsfrihet
  • Diskriminering
  • Bestraffning
  • Arbetstider
  • Lön
  • Ledning