Skövde, Mattcentrum

Adress

Skövde, Mattcentrum

Vipans Gränd 2

541 31 Skövde

Hitta hit

Öppettider

Vardagar 10.00 - 18.00

Lördagar: 10.00 - 15.00

Söndagar: Stängt

 

Experter på mattor!

Mattcentrum har funnits i över 50 år

Hos oss finner ni mattor som passar alla åldrar och smaker! Hos oss får du tillgång till Skövde-regionens bredaste sortiment, så oavsett om det gäller röllakansmattor, heltäckningsmattor, ryamattor, trasmattor, plastmattor, orientmattor etc. så hittar du det här. 

 

Vi är en fullservicebutik i alla avseenden vad det gäller golvbranschen. Med gedigen kunskap och personlig service ser vi till att ni hittar rätt matta eller golv. 

 

Varmt välkommen, till din bästa matt- och golvaffär!
 

Mattcentrum-Skovde-personal.jpg

Mattcentrum-Skovde-butiken.jpg

Mer än en mattbutik

Vi erbjuder även

  • Vi skräddarsyr mattor till husvagnar, bilar, båtar mm.
  • Hemlån av mattor och prover
  • Värdering av orientmattor
  • Inläggning av heltäckningsmattor
  • Inläggning av mattor i trappor, nedfälld heltäckande eller med "stänger"
  • Utkörning lokalt mot en avgift
  • Ombesörjer tvätt och lagning av alla sorters mattor
  • Hos oss kan ni alltid komma in och rådfråga om allt som rör mattor!

Handplockade klassiker

Orientaliska mattor

Hos oss hittar ni ett stort handplockat sortiment av fina orientmattor.

Specialmått

Vi skräddarsyr din matta

Behöver du nya mattor till båten, husbilen/husvagnen så fixar vi det!

 

Mattor för alla

Stort sortiment av storlekar

Vi har mattor i alla olika storlekar och varianter.

Vår historia

Mattcentrum har förmodligen funnits i Skövde sedan tidigt 60-tal. Nuvarande ägare Henriks far Lennart startade Norrmalsgolv 1972 (på Norrmalm i Skövde) och riktade ursprungligen in sig på läggning av golv men redan tidigt lades även ett sortiment av avpassade mattor in i butiken.


På 70-talet såldes mycket golv och många bostäder byggdes i Skövde. Nålfilt samt trägolv var de dominerande golvvalen men heltäckningen började bli mer populärt samt de avpassade mattorna blev fler och önskemålen om att bredda sortimentet ökade.

Omkring 1980 hade ägarna av Mattcentrum (som låg på Kungsgatan mitt i centrala Skövde, Kennedy bland annat) en önskan att sälja sin verksamhet. Henriks far som ville utöka sortimentet på avpassade mattor samt orientmattor tog då över butik.

 

1986 flyttade sedan Norrmalsgolv in i nya lokaler inne i centrala Skövde (en gammal biograf som hette Intim hade året innan lagts ned) då var sortimentet mattor och golv samt en ny orientavdelning på den gamla biografsalongens balkong och apparatrum.

 

 

1994 började Henrik att langettera mattor en dag/vecka för att tjäna lite extra pengar. Det var (och är fortfarande) en maskin vi har kvar och använder dagligen.


1997 önskade Lennart avveckla verksamheten men då tog istället Henrik över. 1998 blev detta verklighet och året efter togs namnet Mattcentrum (som kändes mer rätt gällande lokaliseringen samt sortimentet) tillbaka. Åren gick och handeln förändrades från centrum till mer bilburna kunder med en önskan om bättre parkeringsmöjligheter mm.

 

2010 flyttade vi till våra nuvarande lokaler på Vipans Gränd I Skövde där vi har en öppen planlösning på ca 500 m2 och parkeringar precis utanför vår entré. 
 

Mattcentrum-Skovde-henrik.jpg

Mattcentrum-Skovde-melbourne.jpg

Mattcentrum-Skovde-special.jpg

Våra favoriter

Personalen tipsar