Välkommen till Matt-tema!
Välkommen till Sveriges största mattkedja!
Varukorg (0)  

Priser
Alla priser på matt-tema.se är angivna inklusive moms. Leveranstid För beställning av varor som hämtas ut i din butik är leveranstiden 2-7 dagar. Vid leverans med DHL till uthämtningsställe levereras varan/varorna i normalfallet ut från vårt lager dagen efter att din beställning lagts. Mått- och specialtillverkade varor levereras ut från vårt lager inom en vecka. Om leveranstiden avviker från detta får du besked via e-post.
Leveransförsening
Om en leveransförsening skulle uppstå får du besked om detta via e-post. Matt-tema arbetar aktivt för att förhindra leveransförseningar. Trots det kan det ibland uppstå förseningar ofta beroende på orsaker utom vår kontroll. Vid leveransförseningar har du som kund alltid rätt att häva köpet, gäller även för specialbeställningar, ersättning utgår inte.
Betalningslösningar - Betalning och leverans
På matt-tema.se kan du välja mellan att handla med Klarna Checkout eller att betala och hämta ut i butik.

Med Klarna Checkout kan du tryggt och enkelt slutföra din beställning. Du anger bara din e-postadress och ditt postnummer. Sedan klickar du på "slutför köp" och får direkt en bekräftelse på din betalning. Där kan du enkelt byta betalningssätt från faktura till kortbetalning, direktbetalning via bank eller delbetalning om du vill betala i din egen takt. http://cdn.klarna.com/1.0/shared/content/legal/terms/Klarna/sv_se/checkout

Vid betalning med faktura gäller Klarnas vid var tid gällande fakturavillkor; f.n. 14 dagars kredit. En påminnelseavgift tillkommer vid utebliven betalning. Har du handlat för under 60 kr tillkommer 29 kr, och har du handlat för 60 kr eller mer tillkommer 60 kr i påminnelseavgift. Även en dröjsmålsränta motsvarande 24 % plus vid var tid av Riksbanken fastställd referensränta. Klarna behöver ibland hämta information från en extern kreditupplysningsbyrå för att kunna göra en så korrekt kreditbedömning som möjligt. Detta är en sk mikroupplysning, viket innebär att den inte syns hos banker eller andra kreditgivare och den påverkar inte din kreditvärdighet. En kreditupplysning görs då Klarna saknar information eller behöver uppdatera den information som finns hos Klarna i samband med att du väljer att betala ett köp med Klarna.

Klarna och Klarna Checkout följer de sk Payment Card Industry Data Security Standards (PCI DSS). Matt-tema.se åtar sig att alltid följa PCI DSS och att på begäran överlämna dokumentation till Klarna som visar att matt-tema.se följer PCI DSS. När det gäller kortdata (kortnummer, giltighetsdatum och CVV2-nummer ) åtar sig matt-tema.se vidare att endast använda leverantörer för dataförvaring eller -överföring som följer PCI DSS, samt att aldrig spara CVV2-nummer.

Vara som betalas med Klarna Checkout levereras alltid med DHL, fraktkostnaden är 149,- Mattor med en bredd upp till 160 cm skickas till DHL Servicepoint (ombud), DHL sänder avisering via SMS. Mattor med bredd över 160 cm skickas till hemadressen. DHL sänder avisering via sms med förslag på leveranstid som antingen godkänns eller bokas om till en ny tid som passar. Vid beställning av balkong/altanmattor och heltäckningsmattor är fraktkostnaden 199,-

Väljer du att hämta ut din beställda vara i butik, levereras varan alltid fritt till din butik och betalning sker i butiken.
Ångerrätt och öppet köp i 14 dagar
När du har tagit emot din vara har du som kund rätt att ångra ditt köp i 14 dagar utan speciell anledning enligt Distans- och hemförsäljningslagen. Detta förutsatt att varan och förpackningen är i väsentligt oförändrat skick dvs oanvänd och ej förstörd eller skadad. Varan får inte användas men naturligtvis får du undersöka den försiktigt. Varor som har skurits till/specialtillverkats efter kundens önskemål omfattas ej av ångerrätten, detta gäller heltäckningsmattor, gångmattor/metervaror, balkong- och altanmattor. Matt-tema.se står vid eventuell retur för fraktkostnaden. Vi betalar alltid tillbaka hela beloppet inklusive frakt och eventuell avgift. Vid eventuell retur kontakta oss på webshop@matt-tema.se för information om hur du går tillväga för att returnera din vara. Du kan även använda konsumentverkets ångerblankett som du hittar här.

Ångerrätt
Du har rätt att frånträda detta avtal utan att ange något skäl inom 14 dagar. Ångerfristen löper ut 14 dagar efter dagen då du eller någon tredje part, dock ej transportbolaget DHL, tar varan i fysisk besittning. Vill du utöva ångerrätten ska du till oss skicka ett klart och tydligt meddelande om att ditt beslut att frånträda avtalet genom att skicka ett brev eller e-post.
e-post:
webshop@matt-tema.se
brev:
Matt-Tema
Hantverkaregatan 2
512 53 SVENLJUNGA
0325-61 99 40

För att du ska hinna utöva din ångerrätt i tid räcker det med att du sänder in ditt meddelande om att du tänker utöva ångerrätten innan ångerfristen gått ut.

Verkan av utövad ångerrätt
Om du frånträder detta avtal kommer vi att betala tillbaka alla betalningar vi fått från dig, bland dem också leveranskostnader (men då räknas inte extra leveranskostnader till följd av att du valt något annat leveranssätt än den billigaste standardleverans vi erbjuder). Återbetalningen kommer att ske utan onödigt dröjsmål och i vilket fall som helst senast 14 dagar från och med den dag då vi underrättades om ditt beslut att frånträda avtalet. Vi kommer att använda samma betalningsmedel för återbetalningen som du själv har använt för den inledande affärshändelsen, om du inte uttryckligen kommit överens med oss om något annat. I vilket fall som helst kommer återbetalningen inte att kosta dig något. Vi får vänta med återbetalningen tills vi fått tillbaka varan från dig eller tills du sänt in ett bevis på att du återsänt varan beroende på vilket som inträffar först.

Retur vid ångerrätt
Du ska återsända varan till utan onödigt dröjsmål och i vart fall senast 14 dagar efter den dag då du meddelat oss om ditt beslut att frånträda avtalet. Ångerfristen ska anses ha iakttagits om du skickar tillbaka varorna innan denna fjortondagarsperiod löpt ut. Vi kommer att betala kostnaderna för återsändandet av varan. Du är ansvarig endast för varornas minskade värde till följd av annan hantering än vad som är nödvändigt för att fastställa varornas art, egenskaper och funktioner. Om du vill returnera en vara ta kontakt med oss på webshop@matt-tema.se eller telefon 0325-61 99 40. Ange vilken vara du vill returnera. Du kommer få fraktsedel för din retur och instruktion om hur du går tillväga för att returnera din vara.
Återbetalning
Vid retur av vara kommer vi att återbetala hela beloppet inklusive fraktkostnader. Om du har valt att betala med Klarna Checkout kommer återbetalning att ske från Klarna, se länk för tillvägagångssätt. https://www.klarna.com/se/kundservice/aterbetlaning.

Återbetalningen kommer att ske utan onödigt dröjsmål och i vilket fall som helst senast 14 dagar från och med den dag då vi underrättades om ditt beslut att frånträda avtalet eller om varan reklameras. Vi kommer att använda samma betalningsmedel för återbetalningen som du själv har använt för den inledande affärshändelsen, om du inte uttryckligen kommit överens med oss om något annat. I vilket fall som helst kommer återbetalningen inte att kosta dig något. Vi får vänta med återbetalningen tills vi fått tillbaka varan från dig eller tills du sänt in ett bevis på att du återsänt varan beroende på vilket som inträffar först. Vid reklamation av en vara kommer vi att återbetala eventuella fraktkostnader inom 14 dagar fån den dag vi mottar den reklamerade varan. Återbetalning samt retur av varan efter avhjälpande av fel kommer att ske utan onödigt dröjsmål.

Om du har valt att hämta ut och betala varan i butik vänder du dig till samma butik för retur av varan och återbetalning.
Garanti
Garanti lämnas i enlighet med konsumentköplagen. Reklamation Matt-tema.se tillämpar reklamationsrätten enligt konsumentköplagen. Om du upptäcker ett fel på din vara kontakta alltid Matt-tema direkt via e-post webshop@matt-tema.se eller telefon 0325-61 99 40. Matt-tema.se byter alltid ut din vara vid produktions- eller tillverkningsfel. Sekretess, säkerhet, personuppgifter Dina personuppgifter hanteras av matt-tema.se enligt personuppgiftslagen. De personuppgifter som registrerats hos matt-tema.se vid köp lämnas aldrig ut till tredje part. Matt-tema ingår inte avtal med minderåriga (personer under 18 år) utan målsmans godkännande.

Vi reserverar oss för slutförsäljning, lokala avvikelser, prisfel och ev. tryckfel.